Koop lokaal, vooral nu!

algemeen

datum ikoon 13 mei 2020

Handelshart stelde alles in het werk om de handelaars te steunen met een veilige heropstart in een aangepaste shopomgeving. U kunt in Herentals met een gerust hart op maat gaan winkelen, ook op zondag!

 

Winkelen in een woonerf

Via een voordelige groepsaankoop werden beschermingsmiddelen als vloerstickers, handgel en faceshields door stadsarbeiders tot bij de handelaars gebracht. Zo worden de veilige afstand en de hygiëne in de winkels gegarandeerd. Ook de winkelomgeving is aangepast. Om op voldoende afstand van elkaar door de winkelstraten te kunnen bewegen, is het kernwinkelgebied omgevormd tot een woonerf. Voetgangers moeten niet op het voetpad blijven, maar mogen heel de rijbaan gebruiken. De auto is welkom, maar bestuurders moeten hun snelheid aanpassen aan de trage weggebruikers. Om de veiligheid te garanderen, is een deel van de centrumstraten Zandstraat en Kerkstraat enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers mogen zich wel in beide richtingen verplaatsen.

Er zijn extra fietsenstallingen. Het gratis parkeerkwartiertje wordt verruimd naar een gratis uur om vlot boodschappen te kunnen doen. Om een bestelling of een take-away maaltijd af te halen op een afgesproken uur, is kort stilstaan (niet parkeren) op de rijbaan toegestaan. De politie en de gemeenschapswachten zijn aanwezig om toezicht te houden op deze tijdelijke verkeerssituatie, het parkeerregime en de coronamaatregelen.

 

In het spoor van Miss België en Sanne Cant

Wie gaat winkelen in Herentals en deelgemeenten, stapt in het spoor van Miss België Céline Van Ouytsel en veldrijdster Sanne Cant. Als ware influencers promoten zij hun stad op de sociale media. Wie liket en deelt en van zijn hart voor Herentals getuigt, maakt kans op cadeaucheques van Handelshart.

 

Koopzondagen

Om het winkelen gespreid te laten verlopen, zijn er vanaf vandaag koopzondagen. De deelnemende winkels zijn open op 17, 24 en 31 mei en 7 en 14 juni van 10 tot 17 uur, eventueel op afspraak.

 

Aantrekkelijke winkels

De handelaars kregen tijdens de lockdown online cursussen aangeboden om doeltreffend actief te zijn op het web. Het fors uitgebouwde online aanbod (zie handelshart.be/shoponline) is complementair met de fysieke winkelbeleving. Om de etalages deskundig te pimpen, waren er coachingsessies van retailsexpert Steven Bollé, met tips and tricks om de winkel nog aantrekkelijker te maken. Het hele Handelshart-winkelplan leidde de voorbije week alvast al tot veilig, verantwoord én attractief shoppen in Herentals en deelgemeenten!

 

handelshart-zondag1.jpg
helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw e-mailadres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.