Handelaar met een verhaal

algemeen

datum ikoon 20 dec. 2021

Het Herentalse winkelhart klopt weer feller. Diverse panden worden opgevuld door enthousiaste handelaars. Een daarvan is Vicky Schellens, die haar ondernemersdebuut maakt in haar eigen stad. Nadat ze een succesvolle modezaak runde in Retie, gooit ze haar feeling en ervaring in de strijd in de Herentalse Zandstraat. “Als geboren en getogen Noorderwijkenaar kom ik terug naar mijn roots”, lacht ze. “Dit voelt als thuiskomen. In Retie moest ik destijds van nul beginnen. Wat niet belette dat ik er veel vrienden gemaakt heb. Enkele daarvan zijn me hier komen helpen met de opstart. In Herentals kom ik meteen in een vertrouwde omgeving terecht. Ik moet geregeld mijn hand opsteken als ik over straat loop. Dat voelt goed. Ik hou van gezelligheid. Dat zul je ook merken in mijn winkel. Die is klein en cosy. En hij heeft een lage drempel. Je kunt hier vrijblijvend komen snuisteren. Ik sta klaar voor advies als je dat kan gebruiken. Eerlijkheid vind ik ook belangrijk. Als ik vind dat iets je niet staat, zal ik het eerlijk zeggen.”

In Vibifashion (Zandstraat 78), dat refereert aan haar eigen naam en die van haar dochter Birthe, presenteert Vicky betaalbare damesmode van maat 34 tot 52. “Ook volslanke dames moeten voldoende keuze hebben om er trendy en modieus bij te lopen”, zegt ze. “Ik wil er ook voor hen zijn. Hoewel ik de nodige ervaring heb, is deze winkel toch weer een uitdaging. Het wordt spannend. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik zie dat de stad moeite doet om het centrum aantrekkelijk te maken. Dat is voor elke handelaar belangrijk. Ik vind het leuk dat ik de Zandstraat mee kan opkrikken. Ik zal me daar voluit mee achter zetten. Ik heb al een paar keer m'n roots verlaten maar nu ben ik van plan te blijven. Ik zit hier goed”, besluit Vicky.

 

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw e-mailadres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.