Handelaar met een verhaal

algemeen

datum ikoon 7 okt. 2021

Sanne Van Hove is een van de drijvende krachten van het winkelcentrum van Herentals. De enthousiaste zelfstandige uitbater van Standaard Boekhandel in de Zandstraat opende nu ook, samen met haar broer Kevin, frituur De New York in de Sint-Magdalenastraat. Ze zijn onze 'ondernemers met een verhaal'.

Het Herentalse handelscentrum krijgt met de familie Van Hove uit Geel een stevig duwtje in de rug. Sanne is zelfstandig uitbater van Standaard Boekhandel en haar ouders werken in de winkel. Samen met haar broer Kevin stapte Sanne nu ook in Frituur De New York, vroeger bekend als De York. “We zijn een heel hechte familie”, verzekert Sanne. “Kevin en ik zijn twee handen op één buik. Zelf heb ik geen ervaring in deze sector maar Kevin werkte tien jaar in bijberoep voor Senor Snacks. Voorlopig lukt de combinatie met de winkel nog maar we zorgen hier nog wel voor extra krachten. We moeten eerst nog ervaren op welke dagen dat het meest nodig is.”

 

Sanne en Kevin houden de vroegere zaak in ere. “We wilden blijven verwijzen naar de oude naam maar er toch een eigen touch aan geven. Vandaar De New York. De mensen vinden het leuk. Veel hebben we aan de zaak niet moeten veranderen. Alles was binnen nog heel oké. We zweren bij vers geschilde frietjes en Kevin maakt verse tartaar die in de smaak van de klanten valt. Burgers zijn zijn specialiteit. Aanraders zijn de New York hamburger en de hamburger kippetje. We hebben ook vers stoofvlees en verse goulash. En er zijn broodjes, koude schotels, pasta's. Als we echt gerodeerd zijn, gaan we nog experimenteren en nog meer specialiteiten op de kaart zetten. We proberen ons aanbod ruim te maken. En toch vragen mensen nog iets dat je niet hebt. Zo was er op de openingsdag al vraag naar een 'smospotje', een slaatje in een potje. Dat verkocht hier vroeger goed en we bieden het nu dan ook aan.”

 

Sanne gelooft duidelijk in het Herentalse handelscentrum. “Iedereen doet z'n best hier. Er zijn veel acties met Handelshart en ik merk enthousiasme bij de handelaars. We verwelkomen nieuwe zaken. Hopen maar dat het zo blijft en dat de panden weer opgevuld geraken. Na zes jaar werken in Standaard Boekhandel en drie jaar als zaakvoerder ken ik hier veel mensen. Er kwamen nog maar weinig mensen in de frituur die ik nog niet gezien had. Dat is plezant.” Sanne en haar familie doen alvast goed hun best in het centrum van Herentals. “Maar nu stop ik even met nieuwe initiatieven”, lacht ze. “

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw e-mailadres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.