Handelaar met een verhaal

algemeen

datum ikoon 2 dec. 2020

In het vroegere pand van 'In de 1.000 pijpen' op de Grote Markt opent Mil Wuyts, 'de Mill', The Roxy, een muziekkroeg waar hij helemaal zijn ziel in legt. De toog in de vorm van een gitaar en een oude piano als bartafel zetten meteen de toon van deze zaak die rock 'n roll ademt.

Aan de wand prijken intrigerende foto's van rockartiesten, waaronder ook toppers van eigen bodem als Bart Buls en Dirk Peeters. Saxofoons en drumstellen zijn smaakvol en speels in het decor verwerkt, naar een ontwerp van Sabina Pelgrims. Een oude jukebox lonkt naar de vroegere danscafés. Wie zijn handen wast na een sanitaire stop, kijkt in de spiegelende brilglazen van Ozzy Osbourne of John Lennon. “Muziek is de rode draad door het café”, verzekert 'de Mill', die vroeger café 't Saske succesvol uitbaatte en regelmatig deed swingen. “Ik heb een goeie PA-installatie in huis. Muzikanten moeten maar inpluggen en ze kunnen voor live muziek zorgen.”

 

Met The Roxy, dat verwijst naar zoon Roy en dochter Roxanne, maakt de uitbater een droom waar. “Ik wilde opnieuw een zaak beginnen, maar dan moest ze vrij van brouwer zijn en op de Grote Markt gelegen zijn. Beide voorwaarden zijn vervuld. En ik kon het pand bovendien helemaal verbouwen naar mijn smaak. Dat is inderdaad een droom.” Ook de liefhebbers van het goed verzorgde bier zijn in The Roxy aan het juiste adres. Uit de drie tanks van 500 liter stroomt koolzuurvrije Cristal. En aarzel niet om een 'Klootzakske' of een '666' te bestellen. Er is ook een zelftap voor gezelschappen die graag zichzelf, op eigen tempo, van gerstenat voorzien. The Roxy heeft alles om een tot een even grote traditie uit te groeien als voorganger 'In de 1.000 pijpen'.

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw e-mailadres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.