Handelaar van de maand

algemeen

datum ikoon 2 dec. 2020

Jan De Belser

Optieker start in het pand van zijn dromen

In het statige pand aan Hofkwartier 11, waar sinds 1996 Optiek Haerens gevestigd was, opende Herentalsenaar Jan De Belser Optiek De Belser. Jan deed al 20 jaar ervaring op in zijn optiekzaak in Tervuren en is trots dat hij nu een tweede vestiging kon openen in zijn thuisstad Herentals. “Ik ben een geboren en getogen Herentalsenaar dus ik ben blij dat ik kan terugkeren naar mijn roots”, zegt hij.

Ook zijn voorganger Rai Haerens is heel blij dat Jan terug naar Herentals komt. “Dat is ooit anders geweest”, lacht Jan. “Ik heb vroeger bij Optiek Haerens gesolliciteerd als stagiair. Rai heeft me toen niet aangenomen omdat hij geen concurrent wilde opleiden. Ik heb altijd veel respect voor hem gehad. Voor mij is het een eer dat ik mijn tweede zaak hier kan openen want Optiek Haerens was al die jaren een huis van vertrouwen in Herentals en omgeving. We willen dan ook op hetzelfde elan verdergaan.”

Jan De Belser was al lang verliefd op het pand in het Hofkwartier. “Voor mij was het altijd al een droom om mijn eigen optiek te kunnen openen in dit gebouw. Niet alleen keer ik terug naar Herentals, waar mijn familie en vrienden wonen, maar het is en blijft één van de mooiste panden in het stadscentrum. En het ligt natuurlijk op een toplocatie waar veel passage is.”

Jan wil in dit prestigieuze decor zijn vakmanschap laten schitteren. “Vakmanschap is voor mij dé prioriteit. Ik ben zelf een gediplomeerd opticien en optometrist. Het is een beroep waarbij je veel fijn werk moet uitvoeren en ik ga een uitdaging nooit uit de weg. Ook service na verkoop en klantvriendelijkheid zijn ons handelsmerk. Voor een onderhoud of vragen kan je altijd bij ons terecht. We helpen iedereen met de glimlach.”

In de nieuwe optiekzaak wordt het gekende aanbod van Optiek Haerens uitgebreid met enkele exclusieve merken zoals Fendi, Balenciaga en Linda Farrow. “Ook brillen volgen de trends en de grote modemerken spelen hier graag op in. Een bril moet vooral bij je gezicht en bij je persoonlijkheid passen. Daarom is een persoonlijke aanpak zo belangrijk.”

 

 

 

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw email-adres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.