Nog langer genieten van extra terrassen

Horeca

datum ikoon 15 jun. 2020

Nog tot 11 oktober zullen we kunnen genieten van de extra terrassen van de cafés, de zomerbars en de winkelwandelstraat in Herentals. Het stadsbestuur geeft met deze beslissing de horeca en de handelaars de nodige ademruimte in moeilijke tijden van corona.

Het gratis Herentalse uurtje blijft van kracht. Dat betekent dat je in het stadscentrum een uur gratis kunt parkeren. Je moet wel een ticketje nemen. Ook het woonerf blijft geldig in het stadscentrum. Stapvoets rijden blijft dus de boodschap.

Herentals heeft deze zomer zo’n 3.500 m2 terrasruimte extra, bovenop alle bestaande terrassen. De Zuidkant van de Grote Markt is één grote zomerlounge met polyvalente (corona-proof) animatiecorner. Er is een centrale zomerbar, en ook heel wat bestaande terrassen op de Grote Markt werden uitgebreid. In Bovenrij, Zandstraat, Hofkwartier maar ook in heel wat andere straten is het terrasjesaanbod fors verruimd. Idem dito voor de deelgemeenten – goed voor een kleine 500 m2 extra terras. Aan het kanaal opende het populaire Jardin Albert opnieuw de deuren.

 Neal Leysen, zaakvoerder MZE en voorzitter HéCafé (horeca Handelshart): “Samen met Handelshart en de Stad halen we het onderste uit de kan om de getroffen horeca zoveel mogelijk te ondersteunen. De stad regelde op de toekenning van zo’n 1.300 m2 terrasruimte extra, bovenop alle bestaande vergunde terrassen op openbaar en privé domein." Leysen is ook de bezieler van de zomerlounge die het hart van de Grote Markt omtoverde tot een prachtige belevingssite.

Yoleen Van Camp, schepen van middenstand: “Onze stad isdeze zomer nog meer the place to be met loungy zomerbar en terrassen op de Grote Markt en in de Kerkstraat, met het “verenigingsterras”, extra terrasruimte in kernwinkelgebied en daarbuiten, in alle 3 de deelgemeenten. De Grote Markt Zuid is de centrale zomerlounge voor zo’n 200 plaatsen met streetfood, drinks en animatiesite aan den Boer. Zowat alle horecazaken op de Grote Markt takken daarrond met eigen, fors uitgebouwde terrassen. De combo met shoppen is met de extra terrassen in Zandstraat, Hofkwartier en Bovenrij ook zeker de moeite, met als verdoken pareltje tapasbar Las Tapas op de binnenkoer van het voormalige Francesco-paviljoen in de Bovenrij. Er is de populaire Jardin Albert aan het kanaal en Baobab is terug te vinden op de site van vorig jaar, maar in een meer loungy zomerterrasjes-en-corona-proof-jasje (zonder luide muziek). In Noorderwijk is Café De Welkom blikvanger met een indrukwekkend terras (326 m2). En in Morkhoven Café Berkemus met XL terras aan de fietsostrade (Braakveld)."

Om alles verkeersveilig te maken, keurde het college van burgemeester en schepenen een tijdelijk verkeersreglement goed.

De Kerkstraat (tussen parkeerterrein en Grote Markt) is tot en met maandag 31 augustus afgesloten voor gemotoriseerd verkeer:

  • Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 uur tot 1 uur

  • Van vrijdag om 17 uur tot maandag om 1 uur

Op de zuidkant van de Grote Markt (tussen Lantaarnpad en Koppelandstraat) geldt een parkeerverbod van donderdag 25 juni tot en met maandag 31 augustus. Van woensdag 1 juli tot en met 31 augustus is de rijbaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer:

  • Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 uur tot 1 uur

  • Van vrijdag om 17 uur tot maandag om 1 uur

Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang.

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw email-adres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.


Sponsors

logo_herentals.svg
unizo-neteland.png