Een zomer vol terrasjes

Horeca

datum ikoon 15 jun. 2020

Herentals krijgt deze zomer zo’n 3.500 m2 terrasruimte extra, bovenop alle bestaande terrassen. De Zuidkant van de Grote Markt wordt op 1 juli één grote zomerlounge met polyvalente (corona-proof) animatiecorner. Er komt een centrale zomerbar, en ook heel wat bestaande terrassen op de Grote Markt worden uitgebreid. Ook in de Kerkstraat komt dergelijke gezamenlijk opgezette zomerlounge, waar verenigingen een graantje kunnen meepikken. In Bovenrij, Zandstraat, Hofkwartier maar ook in heel wat andere straten is het terrasjesaanbod fors verruimd. Dito voor de deelgemeenten – goed voor een kleine 500 m2 extra terras. Aan het kanaal opent het populaire Jardin Albert opnieuw de deuren en aan ’t Sas komt er een nieuw initiatief.

 

Neal Leysen, zaakvoerder MZE en voorzitter HéCafé (horeca Handelshart): “Samen met Handelshart en de Stad halen we het onderste uit de kan om de getroffen horeca zoveel mogelijk te ondersteunen. Vorige week regelde de stad op enkele dagen tijd de toekenning van zo’n 1 300 m2 terrasruimte extra, bovenop alle bestaande vergunde terrassen op openbaar en privé domein. Daar komt nu nog eens zo’n 2.200 m2 bij.” In totaal komt er deze zomer in de Keizerstede dus zo’n 3.500 m2 terrasruimte extra bij (bovenop alle bestaande terrassen). Leysen is ook de bezieler van de zomerlounge die het hart van de Grote Markt zal omtoveren tot een prachtige belevingssite.

 

Yoleen Van Camp, schepen van middenstand: “Onze stad zal deze zomer nog meer the place to be zijn met loungy zomerbar en terrassen op de Grote Markt en in de Kerkstraat, met het “verenigingsterras”, extra terrasruimte in kernwinkelgebied en daarbuiten, in alle 3 de deelgemeenten. De Grote Markt Zuid als centrale zomerlounge voor zo’n 200 plaatsen met streetfood, drinks en animatiesite aan den Boer (er wordt gedacht aan zaken als laatavondfilm, projectie van wedstrijden, toneel, standup, … in afwachting van meer duidelijkheid rond de mogelijkheden voor evenementen in de zomer). Zowat alle horecazaken op de Grote Markt takken daarrond met eigen, fors uitgebouwde terrassen. In de Kerkstraat kunnen verenigingen – die ook zwaar lijden onder de coronacrisis – een graantje meepikken op dat gezamenlijk zomerterras. De combo met shoppen wordt met de extra terrassen in Zandstraat, Hofkwartier en Bovenrij ook zeker de moeite, met als verdoken pareltje tapasbar Las Tapas op de binnenkoer van het voormalige Francesco-paviljoen in de Bovenrij. De populaire Jardin Albert aan het kanaal krijgt extra tussenstop aan’t Sas met een nieuw pop-up café aan het water. Baobab is terug te vinden op de site van vorig jaar, maar in een meer loungy zomerterrasjes-en-corona-proof-jasje (zonder luide muziek). In Noorderwijk is Café De Welkom blikvanger met een indrukwekkend terras (326 m2). En in Morkhoven Café Berkemus met XL terras aan de fietsostrade (Braakveld).

 

Burgemeester Mien Van Olmen, bevoegd voor veiligheid: “De vergunningen worden afgeleverd tot eind augustus, aangezien we in september hopelijk de kermis mogen verwelkomen. Iedereen kan alvast van start gaan op voorwaarde dat het terras veilig ingericht wordt en dat de coronamaatregelen gerespecteerd worden. De zomerlounge op de Grote Markt zal starten op 1 juli. 

Om alles verkeersveilig te maken, keurde het college van burgemeester en schepenen een tijdelijk verkeersreglement goed.

De Kerkstraat (tussen parkeerterrein en Grote Markt) is tot en met maandag 31 augustus afgesloten voor gemotoriseerd verkeer:

  • Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 uur tot 1 uur

  • Van vrijdag om 17 uur tot maandag om 1 uur

 

Op de zuidkant van de Grote Markt (tussen Lantaarnpad en Koppelandstraat) geldt een parkeerverbod van donderdag 25 juni tot en met maandag 31 augustus. Van woensdag 1 juli tot en met 31 augustus is de rijbaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer:

  • Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 uur tot 1 uur

  • Van vrijdag om 17 uur tot maandag om 1 uur

Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang.

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw email-adres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.


Sponsors

logo_herentals.svg
unizo-neteland.png
logo_dw.svg
logo-heylen.png
logo-beobank.png
logo-vansweevelt-v2.png
logo-kbc-v2.png
KEYMUSIC_logo.jpg