Corona-maatregelen

Cafés en restaurants zijn gesloten.

Niet-essentiële winkels zijn enkel open op afspraak. U mag met maximaal twee personen naar een afspraak komen. In grote winkels mogen maximaal 50 mensen tegelijk aanwezig zijn.

Kappers, schoonheidssalons en andere niet-medische contactberoepen zijn gesloten.

In de winkelstraten hebben voetgangers en fietsers voorrang op automobilisten, ook bij het oversteken van de straat. Voetgangers mogen op de weg wandelen. Hou dus voldoende afstand. De maximumsnelheid bedraagt 20 kilometer per uur. De politie houdt toezicht.

De stad heeft een zorgpas gemaakt voor onze zorgverleners. De zorgpassen zijn uitgedeeld aan dokters, apothekers, thuiszorg- en rusthuispersoneel. Staat u in de rij van de supermarkt of bij de apotheker en toont iemand de zorgpas? Geef deze persoon dan voorrang. Zo verliezen zij geen tijd en kunnen zij verder levens gaan redden. Hebt u geen zorgpas ontvangen, maar hebt u daar recht op, laat het ons weten via info@herentals.be.

Omdat de horecazaken nog altijd gesloten zijn, is het niet eenvoudig om een toilet te vinden. Daarom openen de toiletten van zaal ’t Hof (Grote Markt 41). Handelshart Herentals zorgt voor toezicht en onderhoud.

Het gratis Herentals Parkeeruurtje blijft geldig. Als u uw auto parkeert op een betalende parkeerplaats, dan kunt u een uurtje gratis parkeren. Druk op de groene knop van de parkeerautomaat zonder er geld in te steken, en u ontvangt een ticket dat u recht geeft op dit gratis uurtje. Steek dat ticket achter de raam van uw auto.

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw e-mailadres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.