Coronamaatregelen

De handelszaken die terug mochten openen, moeten de volgende maatregelen (verplicht) naleven:

Maximum 1 klant per 10 vierkante meter wordt toegelaten. Indien het voor klanten toegankelijke vloeroppervlak minder dan 20m² is, is het toegelaten om 2 klanten te ontvangen, mits een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon gegarandeerd is.

Er wordt individueel gewinkeld en gedurende een periode van maximum 30 minuten. Enkel een kind jonger dan 18 jaar of een persoon die nood heeft aan begeleiding, (vb. een oudere, of een persoon met een beperking) kan begeleid worden door 1 volwassene. Deze beperking (individueel winkelen en maximaal 30 minuten) geldt niet indien de klant op afspraak komt.

Je moet de nodige maatregelen treffen zodat social distancing kan gerespecteerd worden, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon. Is dat niet mogelijk, dan moet je passende preventiemaatregelen nemen. 

Ten aanzien van klanten vind je die passende preventiemaatregelen terug in de Gids voor de opening van de handel, eventueel aangevuld met richtlijnen op sectoraal of ondernemingsniveau. Je kan ook andere gepaste maatregelen nemen, als die minstens een gelijkwaardig niveau van bescherming bieden. Ten aanzien van personeel, baseer je je op de Generieke Gids van de Groep van 10, eventueel aangevuld met richtlijnen op sectoraal of ondernemingsniveau. Je kan ook andere gepaste maatregelen nemen, als die minstens een gelijkwaardig niveau van bescherming bieden. Stel deze maatregelen op in overleg met jouw personeel en dienst voor bescherming en preventie op het werk.

Je bent verplicht om middelen voor de noodzakelijke handhygiëne ter beschikking te stellen voor het personeel en voor jouw klanten (zoals desinfecterende handgel).

Het dragen van een mondmasker voor klanten in handelszaken wordt sterk aanbevolen.

De toegang tot de commerciële centra, winkelstraten en parkings dienen volgens de instructies van de gemeentelijke overheid georganiseerd te worden. 

 

Voor de laatste updates: kijk op herentals.be/corona

Wie hulp nodig heeft of zelf wil inspringen, kan terecht op herentals.be/herentalshelpt

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw email-adres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.


Sponsors

logo_herentals.svg
unizo-neteland.png
logo_dw.svg
logo-heylen.png
logo-beobank.png
logo-vansweevelt-v2.png
logo-kbc-v2.png
KEYMUSIC_logo.jpg