Op stap in Herentals

Sport en vrije tijd

datum ikoon 15 jun. 2020

Bezoek de historische hoofdstad van de Kempen

Herentals is de historische hoofdstad van de Kempen, een tikkeltje eigenwijs soms, maar altijd gastvrij en goedhartig. Deze aangename en levendige woon- en winkelstad bevindt zich in het midden van het Kempense groen.

Wandelen

In Herentals komt u als wandelliefhebber zeker aan uw trekken. Zowel in het historische centrum langs de vele monumenten in de stad als in de deelgemeente Noorderwijk zijn bewegwijzerde wandelingen. In het noorden van de stad kunt u aansluiten op het wandelknooppuntennetwerk Kempense Heuvelrug, en in het westen op het netwerk Kempense Beemden.

Fietsen

Herentals is een paradijs voor wie van fietsen houdt. Het stadscentrum is de ideale uitvalsbasis voor een fikse tocht door het groene hart van de Antwerpse Kempen. Daarvoor kunt u gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk. Zo'n netwerk bestaat uit tientallen kilometers fietsvriendelijke routes, verbonden door knooppunten.

Bent u eerder een gelegenheidsfietser, dan kunt u de themaroute het groene Neteland fietsen. Deze lus van 78 kilometer (met verkortingen van 58 en 34 kilometer) brengt u langs de mooiste plekjes van Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar. Of wilt u zich eens goed uitleven? Dan zijn er in Herentals toffe mountainbike-parcours waar u zich volop kan afbeulen.

Afvaart van de kleine Nete

Door het hart van Herentals kronkelt een van de zuiverste waterwegen in heel Vlaanderen: de Kleine Nete. Dit schilderachtige riviertje herbergt een rijke planten- en dierenwereld. Ook in Herentals is er een vertrek- en aankomstpunt voor kajakkers en kanovaarders. Aan de Hut, op de Nederrij ter hoogte van kasteel Le Paige vindt u alle faciliteiten zoals aanlegsteigers, informatieborden en picknickbanken. Buitensportorganisatie De Waterral verhuurt er kajaks en kano's. 

De Waterral, tel. 014-21 00 09, www.dewaterral.be

Gezellig winkelen

Het historische stadshart van Herentals biedt authentieke en hartelijk winkelplezier dat u in de grote shoppingcentra niet vindt. In de schaduw van de statige Lakenhal is het aangenaam shoppen en flaneren. De mix van horeca, met de verleidelijke terrasjes, winkels en het stemmige kader geven het winkelen een gezellige belevingswaarde. Kom dus zeker langs bij onze handelaars!

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw e-mailadres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.