Winterlicht 2022

algemeen

datum ikoon 2 dec. 2022

Voel jij het ook? De gezelligste periode van 't jaar is in zicht. En dat betekent ook: fonkelende shoppingdagen

Met koopweekends op:

 • zaterdag 10 en zondag 11 december
 • zaterdag 17 en zondag 18 december

En dat het weer supergezellig wordt, da's een feit. Met verschillende kerstboombosjes verspreid in de stad, gezellige muziek en tal van randactiviteiten zoals:

Kleur de Lakenhal

Van 10 december tot 1 januari baadt de Lakenhal in kleur. Maar wat nog mooier is: jij en de kinderen bepalen mee de kleur. 

Zo neem je deel:

 • Haal jouw kleurplaat bij een handelaar van Handelshart of download jouw kleurplaat hier.
 • Maak er een mooi kunstwerk van. Kleur in, teken patroontjes, stempel, schrijf een boodschap, kleef foto’s, wens iemand een spetterend 2023 of doe eens een origineel huwelijksaanzoek. Leef je gerust uit, maar hou het fijn en gezellig voor iedereen. Religieuze, commerciële of ongepaste boodschappen worden niet aanvaard.
 • Vul je gegevens in op de kleurplaat. Deze worden niet mee geprojecteerd.
 • Bezorg je tekening bij de infobalie van de dienst cultuur en toerisme (Grote Markt 35) tijdens de openingsuren of stop ze daar in de brievenbus. Je tekening wordt ingescand en klaargemaakt voor projectie. Tekeningen die voor 14 uur worden binnengebracht, verschijnen dezelfde avond nog.
 • Alle tekeningen worden opgenomen in een loop en blijven gedurende de hele periode te zien.

Heb je geen zin om te wachten op jouw tekening? Laat jouw tekening op de Lakenhal verschijnen wanneer jij dat graag wil? Dat kan! Met je persoonlijke QR-code.

 • Zoek je tekening op citypix.be/herentals en klik erop om ze te vergroten.
 • Klik nogmaals om je QR-code te krijgen.
 • Scan deze QR-code aan de kiosk aan de Lakenhal.
 • Geniet meteen van jouw tekening of boodschap!

Je kan de QR-code ter plaatse genereren via je smartphone of dit thuis al doen. Neem dan een screenshot van de code of print deze af.

Lichtjeswandeling (centrum)

Geniet van 17 december tot 1 januari van een sfeervol verlichte wandeling door de historische kern van Herentals. Deze wandeling start aan de Zandpoort en is zo’n 3 km lang. Meer info vind je hier.

Kerstmarkt Noorderwijk

Op vrijdag 16 december vindt van 18 tot 24 uur de kerstmarkt van Noorderwijk weer plaats op het dorpsplein. Wie goed het weekend wil inzetten, kan al vanaf 16 uur komen genieten van een warme drank aan de kerstkeet!

Kerstmarkt Herentals

Op 17 december tussen 14 en 21 uur ben je welkom op de kerstmarkt in het Stadspark voor een hapje, drankje en kerstcadeautjes. Er is kinderanimatie in de namiddag en om 17 uur trappen we hier de lichtjeswandeling af. Vanaf 17 uur zorgt een dj voor de nodige ambiance.

Kerstwandelingen

Op maandag 26 december kan je deelnemen aan kerstwandelingen. Tussen 17 en 19 uur vertrekt om het half uur een begeleide boswandeling aan Petanqueclub Herentals (Wijngaard 8). Onderweg geniet u van een drankje, soep en entertainment. Deze wandelingen duren zo’n twee uur en zijn in samenwerking met Toerisme Herentals vzw. Meer info vind je hier.

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw e-mailadres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.