Nieuwe zaak?

Winkeliers, café-uitbaters en andere ondernemers zetten zich elke dag in zodat klanten gezellig kunnen winkelen, eten, drinken en genieten in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Met Handelshart Herentals slaan lokale ondernemers en het stadsbestuur de handen in elkaar om het handelsleven in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven aantrekkelijk te maken. Als handelaar of horeca-uitbater op Herentals grondgebied bent u automatisch aangesloten bij Handelshart Herentals.

Ondernemersloket

Als u een zaak begint in Herentals, dan neemt u best ook een kijkje op het ondernemersloket van de stad. Daar vindt u heel wat informatie en formulieren om uw zaak correct te starten.

Big 4

Elk jaar zijn er vier grote events die Handelshart Herentals organiseert om consumenten naar de lokale zaken te trekken:

 • Lenteshopping
  De lenteshopping wordt georganiseerd op een weekend in april. Op zaterdag gelden de normale openingsuren. Op zondag openen de winkels van 13 uur tot 17 uur.

 • Braderij
  De jaarlijkse braderij vindt steeds plaats op de laatste week van de maand juni, gedurende 4 dagen, namelijk woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De meeste winkels zullen geopend zijn tot en met 21 uur.

 • Herfstshopping
  De herfstshopping wordt georganiseerd op een weekend in oktober. Op zaterdag gelden de normale openingsuren. Op zondag openen de winkels van 13 uur tot 17 uur.

 • Eindejaarshopping/Winterlicht
  De eindejaarshopping wordt verspreid over twee weekends in december. Op zaterdag gelden de normale openingsuren. Op zondag openen de winkels van 13 uur tot 17 uur.

Tussendoor worden er ook enkele shoppingdagen en andere kleinere events georganiseerd door Handelshart die ook op onze communicatiekanalen gepromoot worden.

Cadeaubonnen

Zaken die geregistreerd zijn bij Handelshart Herentals kunnen de Handelshart Herentals Cadeaubonnen innen. Deze bonnen worden regelmatig gepromoot, worden als prijs uitgegeven bij online wedstrijden en worden door de stad Herentals cadeau gedaan bij huwelijken, geboorten, mantelzorgers,...

Wil jij als handelaar de cadeaubonnen kunnen innen? Registreer dan jouw zaak!

Zaken in de kijker zetten

Handelaars en horeca-uitbaters op Herentals grondgebied kunnen ook genieten van de promotie op de verschillende communicatiekanalen van Handelshart Herentals zoals Facebook, Instagram, onze website, de nieuwsbrief... Wij zetten jouw zaak graag in de kijker!

Website

Staat je zaak niet op onze website of wens je iets te wijzigen? Neem dan contact op via mail en stuur je informatie door naar info@handelshart.be.

Sociale media: Facebook & Instagram

Wil je uw zaak promoten op het verhaal van Handelshart? Dan kan u Handelshart taggen in uw post, zodat wij uw post kunnen delen op ons verhaal.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief en de Whatsapp

Nieuwsbrief

Wij houden jou op de hoogte van alle events, klein en groot, door middel van regelmatige nieuwsbrieven. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Whatsapp

Ben je al lid van onze Whatsapp? Want zo ben je als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwtjes. Exclusief voor onze handelaars. Zinvol, snel en handig.

En belangrijk: geen groepje om reacties te posten. Wel een eenrichtingsstroom om jou up-to-date te houden. Heb je vragen rond bepaalde acties in de posts, geef zeker een seintje aan info@handelshart.be.

Heb je WhatsApp op desktop? Klik dan hier.

Draag een steentje bij

Wil je niet enkel meedoen met events, maar ook zelf mee de events bepalen? Kom dan mee brainstormen in de 3-wekelijkse kernvergaderingen. Graag meer informatie? Neem contact op via info@handelshart.be.

Promofonds

Om te verzekeren dat nieuwe concepten en projecten een professionele uitstraling hebben en we kunnen investeren in vernieuwende belevingsideeën die bezoekers naar onze stad trekken, zijn voldoende middelen nodig. Handelshart Herentals beheert en besteedt deze middelen. De Herentalse winkeliers en horecanten betalen allen een jaarlijkse, vaste bijdrage. De stad verdubbelt dit bedrag. In totaal zal de vzw Handelshart Herentals op die manier jaarlijks over 200.000 euro beschikken, voor communicatie- en promotiecampagnes, evenementen, beleving om bezoekers en shoppers aan te trekken, verlichting, aankleding van themadagen,...

Starters zijn 1 jaar vrijgesteld van deze belasting.

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw e-mailadres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.